Messekurs med Irene Bergsland (UE) og Elise Johanessen fra NAV med IA- sertifisering

Vi holder messekurs og forberedelser til Fylkesmesse, Irene guider elevene gjennom gode tips og forberedelser til den store dagen 14. mars hvor Fylkesmessen holdes i Rakkestadhallen. Mange viktige beskjeder og gode tips deles med elevene som fører notater ivrig. Det er leder og/eller markedsansvarlig som deltar på kurset i dag.

Vi har også samtidig besøk av Elise Johanessen fra NAV som jobber med inkluderende arbeidsliv i bedrifter. Alle bedriftene er innom og bli IA-sertifiserte. Dette betyr at de snakker om hvilke IA-mål de har for bedriften sin, hvilke tiltak de vil gjøre i forhold til å nå målene og mulige hverdagslover de har for bedriften sin. Vi ønsker også at elevene skal tenke IA tidlig (inkludering og holdninger) i forhold til egen utdanning og fremtidig yrkesvalg. En tidlig fokus på IA tror vi kan være med på å forebygge frafall i videregående skole (og fra fremtidig arbeidsliv).

Mens leder og markedsansvarlig har vært travelt opptatt med kurs har de andre i bedriften jobbet med permene sine (CV/søknad, forretningsplan, samarbeidsavtale og IA-mål), laget ministander og fortsatt vanlig drift i bedriften (møter, undervisning på barneskoler, lage lapper til fremtidige aktiviteter osv.)

Det er spennende å følge en slik arbeidsom gjeng, vi er stolte av dere!!!!!!

20130215_130058[1]

God start på ministand til Smått&godt EB

20130215_122135

Eksempel på IA i praksis, IA-sertifisering med daglig leder på skype, supre jentene!

Kik EB.

 

Elevene jobber i bedriftene sine

Torsdag 7. februar:

I dag har alle bedrifter jobbet med generell drift. Det foregår et enormt godt arbeid, og alle engasjerer seg på ulike måter. Fredag 15. februar, skal alle ledere og markedsansvarlige på messekurs. De skal også i møte med NAV og bli IA-sertifiserte. Den neste store begivenheten som det jobbes hardt mot, er da skolemessen 1. mars. Det er en riktig flott gjeng som  jobber med elevbedrift på torsdager!

20130208_132349

En dyktig bedrift «The dynamoes» med hele 8 ansatte.

Fredag 8. februar

I dag har det vært stor aktivitet i bedriftene. Det jobbes med IA-mål, permer inndeles og fikses, arbeidsavtaler skrives og stander blir tegnet og bygget i modeller. Mange spennende utfordringer for ledere og ansatte når samarbeid i et hektisk miljø skal fungere. Det er spennende å se all læringen som foregår.

 

Engasjert elevbedrift har diskotek

Elevbedriften «Barn og unge» arrangerte fredag diskotek på aktivitetshuset for barn på 5. til 7. trinn fra Bergenhusskole og Os skole. Veldig mange barn valgte å legge turen dit denne kvelden, hvor blide og ivrige ungdommer tok dem i mot.

Leder i bedriften Mariam Sadayo, kunne fortelle at de hadde startet forberedelsene til kvelden allerede kl. 14.00 i dag, og at det hadde fått masse positiv oppfølging og sponsing fra butikker og næringsliv i Rakkestad.

Ungdommene var glade for det flotte oppmøtet og fikk en artig og travel kveld. Tilbudet til barna var dansing, kiosk og masse musikk.  Det ble raskt god stemning blant barna og ungdommene driftet både kiosken, lekene og musikken.

Elevbedrift er en del av entreprenørskapsundervisningen ved Rakkestad ungdomsskole, og vi synes det er både lærerikt og flott at våre elever drifter så store og spennende arrangementer.

Engasjerte ungdom